Ο οικολογικός τρόπος πλεύσης

Μάλλον το αντίστροφο. Απλά θέλει να γίνει αποδεκτό ότι “αυτά τα συστήματα είναι τώρα πια απλώς κανονικά εξαρτήματα, κάτι που μπορείτε να αγοράσετε, σε μια επιλογή μεγεθών, με εγγύηση, εγχειρίδια και σχέδια “.

Η αλλαγή έχει πάρει το δρόμο της: το τελευταίο περιπολικό σκάφος της PLA (που παρουσιάστηκε στο Seawork International 2018) δείχνει ότι η τεχνολογία ξεχείλιση της πρώιμης εξωτικής ετικέτας καθώς πρόκειται να εφοδιαστεί με μια υβριδική μονάδα Transfluid.

Η εταιρεία έχει επίσης προχωρήσει πολύ σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Μόνο πριν από πέντε χρόνια η Transfluid ξεκίνησε “μια πολύ γρήγορη αναπτυξιακή πορεία”, δήλωσε ο κος Pavesi: “Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε, έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ή να φτιάξουμε το άνοιγμά μας στην αγορά.” Πώς νίκησε τη Volvo και τη Siemens στην διείσδυση της αγοράς με περισσότερα από 50 υβρίδια που ξεκίνησαν πριν τα μεγάλα αγόρια βάλουν τις προσφορές τους στο νερό;

Η απάντηση είναι παραπλανητικά απλή: “αντί να δούμε μια τυποποιημένη προσέγγιση για την κατασκευή ως «τελικό στόχο», ξεκινήσαμε από εκεί. Ξεκινήσαμε την ανάπτυξη, ακολουθώντας αυστηρά τα συνήθη πρότυπα παραγωγής μας – τίποτα περισσότερο,” υπογράμμισε.

Οι πελάτες βοήθησαν με περισσότερους τρόπους από έναν:

“Μάθαμε πολλά από την Bavaria Yachts: μας είπαν ότι χρειάζονται ένα προϊόν που θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε μια γραμμή συναρμολόγησης, από εργαζόμενους εξοπλισμένους μόνο με ένα κατσαβίδι και ένα πιστόλι σιλικόνης. Έτσι έπρεπε να είναι plug-and-play. Μια καλή άσκηση. ” Δεν όλα πήγαν τόσο ομαλά. Προκειμένου να κερδίσει έναν πρώιμο πελάτη, η εταιρεία ανέλαβε ένα συμβόλαιο για μια μερική, μη ολοκληρωμένη υβριδική μονάδα – η οποία πήγε άσχημα λάθος: «Είχαμε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Ο προμηθευτής της μπαταρίας ένιπτε τα χέρια του και απλώς απομακρύνθηκε. Καταλήξαμε να επιλύουμε ένα σύνολο θεμάτων που σχετίζονται με ένα σύστημα το οποίο, αυστηρά μιλώντας, δεν ήταν καν δικό μας -μιλούμε για τις μπαταρίες.” “Αλλά,” συνεχίζει, “μάθαμε. Σήμερα, λοιπόν, εφοδιάζουμε το σύστημα με μια μπαταρία. “Η σύνδεση (η Transfluid πλήρωσε μεγάλο τίμημα για την εργαστηριακή εργασία και την έγκριση τύπου) είναι ασυνήθιστη αλλά ρεαλιστική: η μπαταρία-υβριδική τεχνολογία είναι τόσο διασυνδεδεμένα ώστε είναι λογικό αυτό να αντικατοπτρίζεται στις σχέσεις μεταξύ κατασκευαστών. Για παρόμοιους λόγους “Ξεκινήσαμε επίσης να κατασκευάζουμε τους ηλεκτρικούς κινητήρες μας με μόνιμους μαγνήτες μόλις αποφασίσαμε να παράγουμε τα υβριδικά συστήματα”, καθώς αυτά αποφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση και σημαντικά μικρότερο αποτύπωμα.

Έχουμε μάθει πολλά από τα γιοτ της Bavaria Yachts: μας είπαν ότι χρειάζονται ένα προϊόν που θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε μια γραμμή συναρμολόγησης, από εργαζόμενους εφοδιασμένους μόνο με ένα κατσαβίδι και πυροβόλο όπλο. Έτσι έπρεπε να είναι plug-and-play. Μια τρομερά δύσκολη αλλά καταπληκτική άσκηση.

 

Πιο πρόσφατα, η εταιρεία εξαγόρασε την ολλανδική εταιρεία Bellmarine, η οποία έχει αξιοσημείωτο όνομα στην ηλεκτρική πρόωση, η οποία θα βοηθήσει στην είσοδο στην αγορά λόγω ονόματος “ιδιαίτερα στη Βενετία και το Άμστερνταμ”. Αν και παραδέχθηκε ότι η τεχνολογία πάσχει από μια σχετικά υψηλή τιμή αγοράς (“περίπου το ήμισυ εξακολουθεί να είναι οι τιμές των μπαταρών”), πιστεύει ότι η ηλεκτρική και υβριδική αγορά θα αυξηθεί καθώς η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλη την Ευρώπη αυξάνεται με ρυθμούς που δεν απέχουν πολύ: Όταν δεν μπορείς πια να μετακινείς μια βάρκα ή ένα σκάφος γύρω από μια συγκεκριμένη θαλάσσια πλωτή οδό ή μια λίμνη, με ντίζελ, τότε οι άνθρωποι θα απορροφήσουν το επιπλέον κόστος. ” “Υποθέτω ότι θα είναι σαν το aircondition στα αυτοκίνητα, στην αρχή ήταν ως επιπλέον, προαιρετικό – αλλά σήμερα παρέχεται ως στάνταρ”, κατέληξε.