Η Transfluid λαμβάνει έγκριση τύπου DNV-GL για τις μπαταρίες της

  • Ο ιταλός ειδικός της μετάδοσης ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως για να λάβει έγκριση για τις υβριδικές μονάδες και τις μπαταρίες του.

Η Transfluid Trasmissioni Industriali, ιταλική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων πρόωσης, αναφέρει ότι πρόσφατα έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που λαμβάνει δύο εγκρίσεις τύπου DNV-GL , μία για το πλήρες φάσμα των παράλληλων θαλάσσιων υβριδικών μονάδων και μία για τις LiFePO4 Battery Banks.

Η έγκριση τύπου για τις μπαταρίες περιλαμβάνει την επέκταση της Νορβηγικής Ναυτιλιακής Αρχής (NMA), με έναν αυστηρότερο κατάλογο απαιτήσεων που καθιστούν την εταιρεία και τις μπαταρίες της στις ασφαλέστερες μπαταρίες στον κόσμο, ισχυρίζεται η Transfluid. Η ολική απουσία άνθρακα και γραφίτη εξαλείφει τον κίνδυνο μιας «θερμικής διαφυγής», η οποία λέγεται ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την απόκτηση της έγκρισης DNV-GL και NMA.

Η παράλληλη υβριδική τεχνολογία της Transfluid λέγεται ότι προσφέρει πραγματική πλεονασμό ενέργειας στο πλοίο, κάτι που είναι το ανώτερο προσόν για πολλές εσωτερικές πλόες και μακρινούς πλόες και εφαρμογές. Η ιδέα της παράλληλης υβριδικής πρόωσης καθιστά δυνατή την πρόωση είτε μέσω της μηχανής εσωτερικής καύσης, είτε μέσω του ηλεκτρικού κινητήρα, και φυσικά και οι δύο συνδέονται στον ίδιο άξονα κίνησης.

Η ηλεκτρική μηχανή, η οποία είναι ταυτόχρονα ο κινητήρας και η γεννήτρια, επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας i.c.e. (τρόπο λειτουργίας), κι έτσι είναι δυνατό το να απαλλαγούμε από τις υποδομές επαναφόρτισης ακτών, ένα από τα σημερινά εμπόδια για μια πλήρη ηλεκτρική λύση “, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η Transfluid έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση τύπου για ηλεκτρικές μηχανές και άλλες μεγαλύτερου τύπου μεταδόσεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να επιτευχθούν το 2020.