Το τμήμα Προϊόντα Ασφάλειας της Ferretti προσφέρει το περιπολικό σκάφος N800 για την Ιταλική Ακτοφυλακή με μια παρουσίαση στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στην Γένοβα

Το FSD N800 είναι το πρώτο από τα δεκαέξι περιπολικά σκάφη που προσχώρησαν στον στόλο της Ιταλικής Ακτοφυλακής, για ανάπτυξη σε επιχειρήσεις δημόσιας ασφάλειας και αποστολών ασφάλειας αλλά και για περιπολίες στα παράκτια και χωρικά ύδατα.

Τα νέα περιπολικά FSD N800 διαθέτουν υβριδικό σύστημα πρόωσης νέας γενιάς με μηδενικές εκπομπές και απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον.

Γένοβα, 1 Οκτωβρίου 2020 – Το πρώτο περιπολικό σκάφος FSD N800 παρουσιάστηκε και παραδόθηκε σήμερα στην ιταλική Ακτοφυλακή σε τελετή την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Σκάφους της Γένοβας.

Το πρώτο από τα δεκαέξι υπεράκτια περιπολικά FSD N800 παραδόθηκε στη στρατιωτική δύναμη Ακτοφυλακής της Ιταλίας σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο στρατηγός Claudio Vincelli, ο διαμετακομιστής διοικητής «Pastrengo» Ακτοφυλακής και ο Alberto Galassi, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferretti Group, με τον Giuliano Felten, Διευθυντή του τμήματος ασφαλείας της Ferretti.

Το συμβόλαιο για τα δεκαέξι υπεράκτια περιπολικά πλοία FSD N800 ανατέθηκε στην FSD – Ferretti Security Division, τη Ferretti Group Business Unit που ειδικεύεται στον τομέα της ασφάλειας – σε μια διαδικασία ανταγωνιστικής υποβολής προσφορών για την ανανέωση του στόλου που έχει ανατεθεί σε δεκαέξι ναυτικούς χώρους δικαιοδοσίας της Ιταλικής Ακτοφυλακής.

Οι νέες μονάδες FSD N800 έχουν μήκος 16,75 μέτρα, βύθισμα 4,43 μέτρα και βύθισμα 1,57 μέτρα, με κύτος από σύνθετο υλικό που αποτελείται από ίνες γυαλιού και ανθρακονήματα. Οι νέες μονάδες μπορούν να τροφοδοτηθούν με το νέο πρωτότυπο υβριδικό Transfluid diesel / ηλεκτρικού κινητήρα, ενσωματωμένο στα φέροντα ΜΕΚ συστήματα από τους μηχανικούς της Ferretti, για λειτουργία μηδενικών εκπομπών.
Ο εξαιρετικός συνδυασμός της καινοτόμου τεχνολογίας και του επιδέξιου σχεδιασμού μειώνει σημαντικά την κατανάλωση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το θαλάσσιο οικοσύστημα με την παράδοση εξαιρετικών επιδόσεων όσον αφορά την ταχύτητα και το χειρισμό.

«Αυτή είναι μια υπέροχη μέρα για το FSD: Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Ιταλική Ακτοφυλακή που επέλεξε σκάφη που ενσωματώνουν την καλύτερη τεχνολογία στην αγορά και ταυτόχρονα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα περιπολικά σκάφη της FSD προσφέρουν εξαιρετική απόδοση σε γενικές γραμμές για αποστολές ασφαλείας και περιπολίας Αυτή είναι μια ακόμη αναγνώριση της αριστείας των προϊόντων που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στην Ιταλία », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferretti Group, Alberto Galassi. “Το νέο FSD N800 είναι μια αξιοσημείωτη σύνθεση δεξιοτήτων σχεδιασμού, τεχνογνωσίας κατασκευής και τεχνολογίας αιχμής.”

Οι νέες μονάδες FSD N800, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε αποστολές περιπολίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των ιταλικών θαλάσσιων περιοχών, είναι τα πρώτα μεγάλα περιπολικά σκάφη στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν την καινοτόμο τεχνολογία υβριδικής πρόωσης Transfluid, που σημαίνει ότι λειτουργούν πλήρως ακόμη και σε περιοχές που προστατεύονται από τους πιο αυστηρούς κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος.