Το πρώτο υβριδικό καταμαράν σε ναυπηγείο της Κροατίας

Το πρώτο υβριδικό καταμαράν που κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο της Κροατίας, που παραγγέλθηκε από τη Δημόσια Αποθεματική Αρχή Lokrum στο Ντουμπρόβνικ, φέρνει επανάσταση στις μεταφορές επιβατών μεταξύ Trsteno και Lokrum, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο θαλάσσιο μέλλον.
Το καταμαράν αλουμινίου μήκους 15 μέτρων έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως και 50 επιβάτες, περιλαμβάνει δύο χώρους για άτομα με αναπηρία. Με μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων, προσφέρει αποτελεσματικά και άνετα ταξίδια στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής Θάλασσας.
Η πραγματική καινοτομία έγκειται στο υβριδικό σύστημα πρόωσης που παρέχεται από την TRANSFLUID, ένας διάσημος ηγέτης στην παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και υβριδικών συστημάτων πρόωσης. Το σύστημα HM2000 ενσωματώνει δύο κινητήρες 20 kW και δύο μπαταρίες 100 Ah, εξασφαλίζοντας αθόρυβη, αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον πλοήγηση.

Αυτό που κάνει αυτό το καταμαράν μοναδικό είναι η ικανότητά του να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες επί του σκάφους χρησιμοποιώντας την ειδική τράπεζα μπαταριών έλξης και τη λειτουργία αναγέννησης κατά την πλοήγηση με τον θερμικό κινητήρα. Αυτή η προηγμένη λύση όχι μόνο μειώνει τους ρύπους στην ατμόσφαιρα αλλά συμβάλλει επίσης στη μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, μείωση των συνολικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων του καταμαράν.
Η TRANSFLUID, με την εκτεταμένη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης που έχουν εδραιωθεί στη ναυτιλιακή αγορά, έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτό το σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη μεταφορά επιβατών στην Κροατία. Η εταιρεία φημίζεται για την αποτελεσματική και έγκαιρη μαζική παραγωγή, μαζί με εξαιρετική υποστήριξη πελατών και εξυπηρέτηση μετά την πώληση.
Η εισαγωγή αυτού του υβριδικού καταμαράν είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορών στην Αδριατική Θάλασσα. Χάρη στην τεχνολογία της TRANSFLUID, το μέλλον της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας στην όμορφη Κροατία είναι πιο πράσινο και πολλά υποσχόμενο από ποτέ.