Το πρώτο πλοίο με υβριδικό σύστημα ολοκληρώνει τη διέλευση Βορειοδυτικού περάσματος.

Το κρουαζιερόπλοιο αποστολής MS Roald Amundsen έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των εξερευνήσεων, καθώς έγινε το πρώτο πλοίο με υβριδικό κινητήρα που διασχίζει ποτέ το θρυλικό Βορειοδυτικό πέρασμα.

Καθώς το MS Roald Amundsen έφτασε στο Nome της Αλάσκας το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου, ο καπετάνιος Kai Albrigtsen έκανε μια μνημειώδη καταχώρηση στο ημερολόγιο πλοίου: η πρώτη πλήρης διάσχιση του μεγαλύτερου των 3.000 ναυτικών μιλίων περάσματος από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό, με υβριδική πρόωση.

“Βιώσαμε θυελλώδεις ανέμους, χιόνι και πάγο. Γίναμε μάρτυρες εκπληκτικά όμορφων ηλιοβασιλεμάτων, του εντυπωσιακού τοπίου και της άγριας ​​φύσης. Ωστόσο, αυτό που είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο σε εμάς είναι το πόσο θερμά μας υποδέχθηκαν οι τοπικές κοινότητες κατά μήκος της διαδρομής, όπως ακριβώς συνέβει με τον Roald Amundsen. Η απαράμιλλη φιλοξενία τους είναι αυτό που έκανε το ταξίδι αυτό, ένα πραγματικό ταξίδι έμπνευσης”, δήλωσε ο καπετάνιος Albrigtsen.

Εξοπλισμένο με μεγάλες μπαταρίες, το MS Roald Amundsen χρησιμοποιεί μπαταρίες για να υποστηρίξει τους κινητήρες της, μειώνοντας τις εκπομπές κατά περισσότερο από 20%. Έχοντας διασχίσει το βορειοδυτικό πέρασμα, το κρουαζιερόπλοιο αποστολής θα συνεχίσει το ταξίδι του ​​κατά μήκος της ακτής της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει το χειμώνα προσφέροντας σε ατρόμητους ταξιδιώτες κρουαζιέρες αποστολής στην Ανταρκτική.

Το MS Roald Amundsen θα επιστρέψει έπειτα στη Βόρεια Αμερική, για μια σειρά από κρουαζιέρες αποστολής στην Αλάσκα το καλοκαίρι του 2020.