Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό πλοίο στον κόσμο παραδόθηκε

Το Bastø Electric παραδόθηκε από το Sefine Shipyard στο BastøFosen στις 7 Δεκεμβρίου. Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το πιο πολυσύχναστο πορθμείο της Νορβηγίας Moss-Horten. Όταν το Bastø Electric τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021, θα είναι το σημείο εκκίνησης για την ηλεκτρική λειτουργία της γραμμής, η οποία θα μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδρομής.
Μετά το Bastø Electric, δύο από τα υπάρχοντα πλοία θα μετατραπούν σε ηλεκτροπρόωση πριν από το καλοκαίρι του 2022.

Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ηλεκτροδότησης του BastøFosen, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα μειωθούν περίπου 80% σε σύγκριση με την τρέχουσα λειτουργία με ντίζελ. Ο Νορβηγικός Σχεδιασμός Πλοίων είναι επίσης υπεύθυνος για το σχεδιασμό και τη μηχανική για τα έργα μετατροπής. 

Είμαστε περήφανοι για τη συμβολή μας σε αυτό το επιτυχημένο έργο. Ο Νορβηγικός Σχεδιασμός Πλοίων ενεργούσε ως σύμβουλος για το BastøFosen και έχουμε παραδώσει ένα σημαντικό πακέτο σχεδιασμού και μηχανικής στο ναυπηγείο Sefine.

 

Συστήματα φόρτισης υψηλής τάσης κατασκευάζονται στα Moss και Horten, ικανά να φορτίζουν με ισχύ έως και 9000 kW. Το πλοίο διαθέτει μεγάλο σύστημα μπαταρίας 4000 kWh, επιτρέποντας όλη την ηλεκτρική λειτουργία. Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει γεννήτριες ντίζελ με επαρκή χωρητικότητα για τη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας σε περίπτωση βλάβης των υποδομών ξηράς.

Το Bastø Electric είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό φερρυ στον κόσμο, με μήκος περίπου 145 μέτρα και ικανό να μεταφέρει 200 ​​αυτοκίνητα και 600 επιβάτες.