Ρότερνταμ: το DRIVEMASTER 20W της BELLMARINE για τα Ηλεκτρικά ταξί νερού


Στο Ρότερνταμ, ξεκίνησε στις 9 Απριλίου 2021 το πρώτο από τα 6 ηλεκτροπροωθούμεναθαλάσσια ταξί, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν έως και 40 άτομα. Τα ταξί θα είναι υπεύθυνα για όλες τις επιβατικές μεταφορές στα νερά του Ρότερνταμ και στο Schiedam, στις Κάτω Χώρες, εξ ονόματος της Πόλη του Ρότερνταμ. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την ALUMAX σε συνεργασία με την εταιρεία WATERTAXI Ρότερνταμ.

Η ALUMAX, ένας διάσημος κατασκευαστής σκαφών και σχεδιαστής, που ειδικεύεται στην κατασκευή σκαφών αλουμινίου, έχει πειστεί για την ποιότητα των κινητήρων της BELLMARINE εδώ και πολλά χρόνια, και ο Remko Germeraad της ALUMAX δηλώνει: η BELLMARINE έχει σχεδιάσει και ικανοποιήσει όλο το πακέτο των απαιτήσεων και μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.  Και προσθέτει: «Το σύστημα είναι άψογης ποιότητας, εύκολο στην εγκατάσταση και στη χρήση».

Με τη μετάβαση σε έναν εντελώς ελεύθερο απο αέριες εκπομπές στόλο ταξί έως το 2030, τα ηλεκτρικά ταξί νερού, εξοπλισμένα με 2 ηλεκτρικούς κινητήρες DriveMasters 20W, θα επιτύχουν τους περιβαλλοντικούς στόχους που έθεσε η Πόλη του Ρότερνταμ, η Αρχή του Λιμένα του Ρότερνταμ και η Μητροπολιτική Περιοχή της Χάγης στο Ρότερνταμ .