Νέα Υβριδική εποχή για τα μηχανοκίνητα Trimaran Yachts


Η BELLMARINE παρουσιάζει τα νέα NEEL 56 και 72 Diesel-Electric, χάρη στη συνεργασία της NEEL-TRIMARANS και της BELLMARINE.

Τα υβριδικά γιοτ trimaran είναι εξοπλισμένα με ένα καινοτόμο, υψηλής απόδοσης και ισχυρό αξιόπιστο σύστημα πρόωσης. Χάρη στους 2 ηλεκτρικούς κινητήρες στα εξωτερικά κύτοι και έναν κεντρικό θερμικό κινητήρα στο κύριο κύτος, τα τριμαράν LEEN διαθέτουν πρόωση προσαρμοσμένη σε όλες τις καταστάσεις και το πρόγραμμα πλοήγησης.

Εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς κινητήρες Bellmarine DriveMaster 15kW σε κάθε κύτος ανάπτυξης 15kW, με σύστημα υγρής ψύξης, επιτρέπει ομαλούς ελιγμούς και μέγιστη ταχύτητα περίπου 7 kn χωρίς θόρυβο και μια οικολογικά υπεύθυνη πλοήγηση. Η ηλεκτρική πρόωση μπορεί να κινεί συνεχώς το γιοτ με σχεδόν 5kn με την υποστήριξη του ONAN Genset, για τεράστια εμβέλεια και πολύ περιορισμένη ρύπανση

Με ένα σημαντικό πακέτο μπαταριών λιθίου 48Vdc τόσο για υπηρεσίες πρόωσης όσο και για υπηρεσίες σκαφών, παρέχει μια πολύ ικανοποιητική αυτονομία. Δεν χρειάζεται συντήρηση για τους κινητήρες Bellmarine και χάρη στον μικρό όγκο τους μπορούν να τοποθετηθούν σε στενά σημεία.

Οι κύριοι κινητήρες Cummins – «Intermittent Duty» για το 56 και «Heavy Duty» για το 72 – είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα. Για τους ηλεκτρικούς κινητήρες, η LEEN-TRIMARANS επέλεξε την Bellmarine, έναν κατασκευαστή με μεγάλη φήμη στον κόσμο της ιστιοπλοΐας για τα ηλεκτρικά της συστήματα. Αυτοί οι ηλεκτροκινητήρες είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση τους σε πολλά επαγγελματικά σκάφη.

Οι τρεις κινητήρες είναι τοποθετημένοι στην ευθεία με τον άξονα έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο αριθμός των ενδιάμεσων εξαρτημάτων και κατά συνέπεια η μηχανική φθορά των συστημάτων. Αυτό το συγκρότημα μειώνει τις απώλειες πίεσης, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση κίνησης.