Νέα έκθεση: Η αύξηση των επενδύσεων σε ηλεκτρικά σκάφη παρέχει μεγάλες δυνατότητες στην αγορά

Οι επενδύσεις σε ηλεκτρικά πλοία είναι πιθανό να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Αυτό φαίνεται στη νέα μας ανάλυση σε αρκετές σχετικές χώρες εξαγωγής για νορβηγικούς προμηθευτές.

– Αναμένεται αυξημένη προσπάθεια στα ηλεκτρικά σκάφη σε πολλές χώρες για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η αυξημένη επένδυση με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Θα αναπτυχθεί επίσης η αγορά για παίκτες που μπορούν να παρέχουν τεχνολογία και λύσεις για πλοία μηδενικών και χαμηλών εκπομπών, λέει η Kristina Storegjerde Skogen.

Η Skogen είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια και έχει περάσει τους τελευταίους μήνες στην εξάσκηση στο NCE Maritime CleanTech. Ο Χο είναι πίσω από την ανάλυση της αγοράς.

Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά περισσότερες χώρες αυξάνουν τις επενδύσεις

Η ανάλυση λαμβάνει υπόψη το δυναμικό της αγοράς και τις φιλοδοξίες για ηλεκτρικά σκάφη σε πέντε χώρες. Καναδάς, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κάτω Χώρες και Νορβηγία.Η ανάλυση έχει συλλέξει στόχους αερίων θερμοκηπίου, φιλοδοξίες και πώς οι χώρες βρίσκονται στη διαδικασία μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

– Η σημερινή τεχνολογία καθιστά απολύτως δυνατή την κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών πορθμείων. Σε ορισμένες διαδρομές είναι επίσης δυνατό να γίνουν πλήρως ηλεκτρικά τα ταχύπλοα, λέει η Kristina Skogen.

Η πρόσβαση σε άλλες αγορές σημαίνει πλοήγηση σε διάφορους εθνικούς και κρατικούς κανονισμούς, και υπάρχουν ορισμένοι Νορβηγικοί παίκτες που μπορούν να λάβουν βοήθεια επικοινωνώντας με την NCE Maritime CleanTech και τη συσκευή αποκατάστασης.

– Δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν τα πάντα σε μια τέτοια έκθεση. Σε αυτήν την ανάλυση, αποκαλύπτεται ότι υπάρχει αυξημένη εστίαση στην ηλεκτροδότηση σε αυτές τις χώρες. Ένα φυσικό επόμενο βήμα είναι να μάθετε περισσότερα, για παράδειγμα σχετικά, με τα εμπόδια εισόδου για τους νορβηγούς προμηθευτές σε αυτές τις διαφορετικές αγορές. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία με την NCE Maritime CleanTech και με την καλή υποστήριξη των εξωτερικών γραφείων της Innovation Norway γύρω από τις σχετικές αγορές, λέει η Kristina Skogen.

Γρήγορη ανάπτυξη τεχνολογίας

Ο Ναυτιλιακός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών IMO αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές από τη διεθνή ναυτιλία έως το 2050, σε σύγκριση με το 2008. Με την αναμενόμενη διάρκεια ζωής των πλοίων 25-30 ετών, αρχίζει να βιάζεται για να αναλάβει η βιομηχανία.

– Ο σχεδιασμός και η κατασκευή πλοίου σήμερα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ένα πολύ πιο αυστηρό ανώτατο όριο εκπομπών κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου. Ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά τα καύσιμα, λέει η Kristina Skogen και προσθέτει.

– Σε μια τέτοια ανάλυση της αγοράς, δεν θα είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε περίεργο συμπέρασμα. Νέες ριζικές καινοτομίες και τεχνολογίες που δεν μπορούν να προβλεφθούν μπορούν να προκύψουν και θα αλλάξουν εντελώς την αγορά. Μπορεί επίσης να αντιστραφεί. Μπορεί να προκύψουν κρίσεις που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη και θα επιβραδύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης. Μια τέτοια κατάσταση έχει συμβεί, όπου ο κόσμος βρίσκεται σε κρίση πανδημίας. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, μπορεί επίσης να έχει συνέπειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροδότησης των πλοίων στον ναυτιλιακό τομέα, λέει η Kristina Skogen.