Το περιπολικό σκάφος FSD N800 HY της Ιταλικής Ακτοφυλακής

Το περιπολικό σκάφος FSD N800 HY τηςς Ιταλικής ;Ακτοφυλακής, η τέταρτη ιταλική στρατιωτική / αστυνομική δύναμη, εντελώς ανεξάρτητη και πλήρως εξοπλισμένη με αεροπορική δύναμη, δύναμη εδάφους και ναυτικό, ήταν παρόν στο Σαλόνι της Βενετίας το 2021 με μεγάλη επιτυχία. Η προμήθεια περίπου είκοσι FSD N800 HY υπεράκτιων περιπολικών σκαφών έχει ανατεθεί στη Ferretti Security Division και ήδη βλέπει τα πρώτα σκάφη να λειτουργούν ήδη στις ιταλικές θάλασσες.

Το N800 HY FSD είναι το πρώτο υβριδικό περιπολικό σκάφος που προσχώρησε στο στόλο της Ιταλικής Ακτοφυλακής, το οποίο αναπτύχθηκε για επιχειρήσεις διάσωσης και ασφάλειας, για περιπολίες στα παράκτια και χωρικά ύδατα. Τα νέα περιπολικά σκάφη FSD N800 HY διαθέτουν υβριδικό σύστημα πρόωσης νέας γενιάς, εύκολο στη χρήση και ευελιξία που επιτρέπει με μια απλή λειτουργία τη μετάβαση από τη λειτουργία Diesel σε ηλεκτρική λειτουργία και το αντίστροφο, εξασφαλίζοντας σημαντική μείωση των εκπομπών και απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον .

Αυτά τα νέα σκάφη έχουν μήκος 16,75 μέτρα, δοκό 4,43 μέτρα και βύθισμα 1,57 μέτρα, με κύτος κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά αποτελούμενα από ίνες γυαλιού και ίνες άνθρακα. Αυτές οι μονάδες τροφοδοτούνται από ένα παράλληλο υβριδικό Transfluid HM3350, ενσωματωμένο με ηλεκτρικούς κινητήρες Transfluid PM και μπαταρίες LiFePO4, όπου όλος αυτός ο εξοπλισμός διαθέτει έγκριση τύπου DNV-GL.

Το σκάφος έχει αυτονομία περίπου 1 ώρα στα 7kn και 2 ώρες στα 5kn και μέγιστη ταχύτητα σε ηλεκτρικό τρόπο 8kn και στο Diesel 30kn. Στη λειτουργία Diesel, η συνολική αναγέννηση των μπαταριών πραγματοποιείται σε περίπου μιάμιση ώρα, η ηλεκτρική λειτουργία, εκτός από την εξοικονόμηση καυσίμου, επιτρέπει επίσης εξοικονόμηση στο κόστος συντήρησης χάρη στο γεγονός ότι οι ώρες χρήσης του Diesel είναι μειωμένες.

Ο εξαιρετικός συνδυασμός καινοτόμου τεχνολογίας και επιδέξιου σχεδιασμού, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, προστατεύοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα και προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.