Έγκριση τύπου DNV-GL

Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι η Transfluid είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έχει λάβει την έγκριση τύπου DNV-GL για το φάσμα των θαλάσσιων υβριδικών μονάδων της.

Το σύστημα της TRANSFLUID επιτρέπει τη συμφιλίωση μιας πλοήγησης που είναι συμβατή με το περιβάλλον, που επιτυγχάνεται με τον ηλεκτρικό τρόπο, με την πλοήγηση ευρείας εμβέλειας και με απόλυτη ασφάλεια ενάντια στις πιθανές αντιξοότητες που επιτυγχάνεται με την πλοήγηση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατά την οποία είναι προφανώς δυνατό να εκμεταλλευτεί και την ηλεκτρική μηχανή για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες στην κατάσταση “ανατροφοδότησης”.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια πηγή μπαταριών λιθίου υψηλής απόδοσης (LiFePO4), ικανή να τροφοδοτεί ολόκληρο το σύστημα σε κατάσταση μηδενικής εκπομπής ρύπων και να είναι εντελώς αθόρυβη. Είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί η αυτονομία με τη βοήθεια μιας γεννήτριας επί του σκάφους, με περισσότερη ισχύ από την κύρια πετρελαιομηχανή, με τη λειτουργία ενός εύρους επέκτασης που, ακόμη και κατά την ηλεκτρική πλοήγηση, μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια τις μπαταρίες πρόωσης.

Το υβριδικό σύστημα TRANSFLUID έχει την ευελιξία να ικανοποιεί τις ανάγκες των περισσότερων ναυπηγείων που λειτουργούν στον τομέα αναψυχής και εργασίας. Είναι ένα σύστημα που θα επιτρέψει στους πελάτες τους να προγραμματίζουν μια οικολογική, σιωπηρή και οικονομικά αποδοτική πλοήγηση, χαρακτηριστικά που μπορούν να επεκταθούν και για να εφαρμοστούν σε σκάφη εργασιών όπως φόρτωσης και εκφόρτωσης, μεταφοράς επιβατών κλπ.

Ο συγχρονισμός των δύο δυνατών τρόπων πλοήγησης επιτρέπει επίσης την εξοικονόμηση καυσίμων στη λογική της συνολικής διαδρομής. Επιπλέον, προσφέρει την ευχαρίστηση να ταξιδεύει το σκάφος σε απόλυτη σιωπή, να εισέρχεται σε προστατευμένες περιοχές, να μένει σε στάθμευση χωρίς να τρέχει ο κινητήρας, να περνάει κατά μήκος παρθένων περιοχών χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον, να εισέρχεται στα λιμάνια ή σε προστατευμένες περιοχές και να πραγματοποιεί ελιγμούς στη σιωπή και χωρίς να «μολύνει», .

Τα συστατικά του υβριδικού συστήματος σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την TRANSFLUID και χρησιμοποιούνται σε διάφορες θαλάσσιες εφαρμογές. Χάρη σε αυτό, όλα τα στοιχεία είναι χτισμένα σε σειρά, με μια οικονομικά ενδιαφέρουσα λογική κλίμακα.