Η BELLMARINE δωρίζει έναν ηλεκτροκινητήρα με Θέμα: Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στην Ηλεκτροπρόωση

GIRO D’ITALIA – ΠΛΕΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ​​ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΣΗΣ BELLMARINE

Η πρωτοβουλία του I Timonieri Sbandati του «Η περιήγηση στα λιμάνια και τις μαρίνες της Τοσκάνης» ολοκληρώθηκε αλλά μια άλλη ξεκίνησε: «Giro d’Italia – Navigare oltre i limiti».
Στις 2 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Venezia Boat Show, ο Marco Rossato και ο Igor Macera έφυγαν για να κάνουν το Giro d’Italia στο “Tornavento” ένα sloop εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα Bellmarine μέγιστης ισχύος 15 kW.
Θα είναι ένα ταξίδι που θα τελειώσει στην Έκθεση Σκαφών της Γένοβας και που περιλαμβάνει περίπου 26 λιμανια στα οποία θα προωθήσει τη βιώσιμη βαρκάδα και θα ευαισθητοποιήσει τα ίδια λιμάνια που το φιλοξενούν ώστε να εξοπλιστούν για να φιλοξενήσουν άτομα με μειωμένη κινητικότητα.
Ο κυβερνήτης Rossato θέλει να δείξει ότι ακόμη και τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απολαύσουν το πάθος της ιστιοπλοΐας μόνοι τους χωρίς να χρειάζονται βοήθεια. Το “Tornavento” έχει εξοπλιστεί έτσι ώστε κάθε άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι να μπορεί να κινείται ελεύθερα μέσα και έξω από το σκάφος.
Έγινε επικοινωνία με την Transfluid επειδή η πρόθεση του Marco είναι να αποδείξει ότι η ηλεκτρική πρόωση είναι απολύτως αποδεκτή σε οποιαδήποτε κατάσταση για να πλοηγηθεί με απόλυτη ασφάλεια και έτσι να μπορέσει να απολαύσει τις απολαύσεις που θεωρούνταν ότι συνδέονται μονο με μια πρόωση μηχανων εσωτερικής καύσης.

Σύντομη αναφορά στο ηλεκτρικό σύστημα που δώρισε η Transfluid / Bellmarine σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.
Το εν σειρά σύστημα πρόωσης άξονα αποτελείται από έναν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από την Transfluid.
Είναι συμπαγή συστήματα και εγγυημένα από πιστοποιήσεις που το καθιστούν ασφαλές και αξιόπιστο.
Ο Marco μας ενημέρωσε ότι στις στροφές κινητήρα 400 rpm (1500rpm είναι οι μέγιστες διαθέσιμες στροφές για το DriveMaster 15W), το “Tornavento” ταξιδεύει με ταχύτητα 3 κόμβων. Το σύστημα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 10 kWh με την οποία μπορείτε να ταξιδέψετε περίπου 25 ναυτικά μίλια, αλλά τα οποία ξεπερνιούνται εύκολα χάρη στη βοήθεια των ξεδιπλωμένων πανιών και την αναγέννηση μέσω βιώσιμων πηγών όπως ο ήλιος, ο άνεμος και το νερό.

Είναι 100% πράσινο.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος του έργου που πιστεύουμε ότι είναι πολύ χρήσιμο.

Άντε και καλό αέρα!