Ποιοί είμαστε

Η εταιρεία ILIOFOS Co, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία αποτελείτε από δυο συνεταίρους, δύο αδέρφια που τυχαίως οι σπουδές τους προσανατολίστηκαν γύρω από το φαινόμενο του Ηλεκτρισμού. Έχουν σπουδάσει Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και στόχος τους είναι να μεταφέρουν στην Ελληνική κοινωνία, την απεξάρτηση από την κίνηση με ορυκτά καύσιμα, ούτως ώστε να βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η χώρα μας, τους συμπολίτες τους να αυξήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, προωθώντας κεφάλαια που ξοδεύουν για την καθημερινή μεταφορά τους, σε άλλους τομείς της καθημερινότητας τους! 

Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, αρχικά ο καθένας με τη δική του ανεξάρτητη επαγγελματική πορεία, τις δικές του γνώσεις κι εμπειρία και μέσα από την ξεχωριστή επαγγελματική τους πορεία ένωσαν τις δυνάμεις τους και σας καλούν να συνεργαστείτε μαζί τους προκειμένου να απολαύσετε την εμπειρία της απεξάρτησης από τις καύσιμες ορυκτές ύλες, επενδύοντας σε ανώτερα τεχνολογικά μεταφορικά μέσα, ή μετατρέποντας το υπάρχον μεταφορικό σας μέσο σε ηλεκτρικό ή υβριδικό !

Βιογραφικά

Ανδρέας Αποστολόπουλος

Απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από τα ΑΤΕΙ Χαλκίδας, γεννήθηκε στο Αίγιο και μεγάλωσε στο Κιάτο Κορινθίας και εν συνεχεία στο Αίγιο Αχαΐας, από όπου και αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Το 1998 αποφοιτά από τη Στρατιωτική Σχολή Τηλεπικοινωνιών (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.). και ξεκινά την καριέρα του εργαζόμενος για την εταιρεία ALSTOM – A.E.G. και απασχολείται στον τομέα κατασκευής εξειδικευμένων μηχανημάτων για τα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όπως π.χ. της Cosmote, της Telestet-WIND, της Vodafone αλλά και στην κατασκευή υποσταθμών για τη Δ.Ε.Η. αλλά και για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνεχίζει την εξειδίκευση του σε εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα στον όμιλο INTRAKOM και ειδικεύεται στον προγραμματισμό και την κατασκευή του Αμυντικού Κατευθυνόμενου Πυραυλικού Συστήματος PATRIOT που παρήχθησαν για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το 2004 εκπαιδεύεται στη Γερμανία, στην εταιρεία Carl Zeiss Optronics Gmbh για το project Leopard 2 Hel και το 2006 εισάγεται  στη Σχολή Σ.Τ.ΕΦ. του ΑΤΕΙ Λαμίας στο τμήμα Μηχανικών Αεροσκαφών, με κατεύθυνση: ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.

Το 2007 δημιουργεί τη δική του τεχνική εταιρεία την ILIOFOS Co. με εργασίες που εστιάζονται γύρω από την κατασκευή, μελέτη & επίβλεψη Ηλεκτρικών – Υβριδικών αυτοκινήτων & Μ.Μ.Μ. όπως και Ηλεκτρομηχανολογικών Δημοσίων Έργων, Βιομηχανικών Κτιρίων & Ιδιόκτητων έργων με φωτοβολταϊκές εφαρμογές.

Το 2009 επιλέγεται από το πρόγραμμα Smilies της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την γένεση της ιδέας της «Μετατροπής των Μεταφορικών Μέσων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά» .

Το 2011 ξεκινά τη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, όπως τη NetGain Motors, τη Logena Automotive αλλά και τη UQM Technologies.

Το 2010 διατελεί μέλος του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Αιγίου, «ΠΗΓΑΣΟΣ» και το 2014 εκλέγεται αντιπρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αιγίου και της ομάδας Handball «SERIFATO» .

Η μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα αλλά και για την Ελλάδα, είναι εκείνη που μέσα στον κυκεώνα της εποχής των μνημονίων, των σπρώχνει να αναζητήσει λύσεις για να βοηθήσει την πατρίδα του και εν τέλει, το 2016 δημιουργεί τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδας – EBA of Greece και εκλέγεται Πρόεδρος του Δ.Σ.